Monday, March 14

Mentaliti vs Moraliti..



sejauh manakah mentaliti kita sebagai melayu?
sesopan manakah moraliti kita sebagai melayu?
beradab sangatkah kita sebagai melayu?
bangga sangatkah kita sebagai melayu?


amankah kita di Malaysia?
selamatkah kita di Malaysia?
prihatinkah kita rakyat Malaysia?
hebatkah kita rakyat Malaysia?



walau tak semua celaka..
walau tak semua derita..
walau tak semua mencela..
majoritinya ramai yang ada..

16 comments:

aaron aziz said...

api, gua dah komen hahaha..

tapi gua tak kenal sape anuar hadi ni hahaha..

tp gua xsuke mat luthfi hahaha..gua suka remi gaillard dan mike tomkins

FasiHaH SupiaN said...

hurm..itulah melayu...
aku pun melayu...tapi kenapa melayu begini? saling buruk memburukkan satu sama lain..berpecah belah....

EmanTheHalia said...

pasal buat lawak bodoh tu aku tak suka.

APi said...

@aaron aziz

tak kire suke ke tak tapi perlu ke buat cam tu?

APi said...

@FasiHaH SupiaN

mungkin sebab kita melayu..

APi said...

@EmanTheHalia

no biggie..^^

Selipar Putus said...

ultraman hati kuman.. hikhik

anwar hadi Ok gak ape.. lisa sughihani pOn suke.. huhu~

Henry Zackery said...

bnda mcm nie x boleh wat maen

Wajah Artis Tanpa Make Up

ijam ismail said...

ANUAR HADIIIIIIIIIIIIII
MY IDOL...
HEHE..CIAN DY..HIKSSSSSS

Kei Seichi said...

memang dasar melayu..x boleh nak tengok orang laen lebih sikit mula la nak jatuhkan..bukan nak improve diri..anwar hadi is a respected person what...(nak tgk video tu tak boleh la pulak...) kalau x suke anwar hadi tu buat la video lagi bagus dari die,bukan nak jatuhkan die...
yang pasal ultraman tu lagi x boleh blah..mungkin disebabkan tu satu hari nnt msia akan dilanda malapetaka,ingat negara laen nak tolong ke?tgk2 diorang buat sketch lagi best psal msia time tu..mase tu baru la nak pikir salah..
memang dasar melayu...
*bukan semua tapi sebahagian..*

r-5 said...

tapi betol. kadang-kadang minda sesetengh orang melayu sangat cetek, macam-macam diorang nak persendakn. kadang-kadang benda serius pon nak buat lawak. bengong betol~

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

dorg tidak berfikir akibat..
nafsu letak kat otak..
mcm tu la..

Henry Zackery said...

aku bg komen terbuka nie :

org melayu berubah la ( bukan semua ) buang sikap suka menjatuhkan org, sampai bila kita nak maju ?? baru up sket da nk jatuhkan, sikap nie da lame ade dlm segelintir org melayu yg mmpunyai sikap hasad dengki x habes2. Kalau nk up sama ngan org tu wat la yang terbaik, bukan menjatuhkan mereka. Kalau x berubah sampai bila2 pun bangsa kita x kan maju. KOMEN IKHLAS NIE

Uji Kehebatan Keyboard Anda Disini

fyna said...

doakan yang terbaek untuk diorang..

darkbatman said...

ade jgk yg wt main2.

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said...

eamai sangat sekarang berkebolehan berfikir menggunakan kepala lutut dan tayang kebodohan masing2...Malulah tengok~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...